01.05.2024 | 11:29

Бринза, сулугуні, моцарела, буррата, рікота, халумі, витриманий альпійський сир раклет – ці та інші молочні продукти марки «Чесний сир» залюбки споживають мешканці Львова та області, позаяк вони виготовлені з фермерського екологічно чистого молока та мають неповторний смак.

Власник сироварні Остап Сенчина запевнює, що його сироварня не використовує консервантів, стабілізаторів та інших домішок. «Працюємо за традиційними технологіями виготовлення крафтових сирів, – додає бізнесмен. Наша продукція – це 100% натуральне виробництво, де міститься тільки молоко, молокозгортувальний фермент мікробіального походження, сіль і додатки: спеції, горіхи, зелень».

На виробництві запроваджена система безпечності харчових продуктів НАССР, що гарантує безпеку продуктів упродовж харчового ланцюжка «від лану – до столу», починаючи від раціону харчування та умов утримування корів, деталізованого приготування сиру й завершуючи постачанням готової продукції клієнтам.

Узявши участь у програмі «Власна справа» проєкту  «єРобота» компанія придбала додаткове обладнання. «Для опрацювання доволі великого об’єму сироватки, що залишається після виробництва основного асортименту молодих розсільних сирів, нам потрібен був пастеризатор на 500 л. Саме його ми і придбали за кошти мікрогранту. Це дозволило оптимізувати одномоментну переробку сироватки, уникнути її простій, підкислення та псування. А ще – створити робоче місце для оператора сироварні», – радіє бізнесмен.

Більше інформації про сироварню «Чесний сир» на сайті .

Дізнатися про умови участі у мікрогрантоій програмі, у межах якої на створення або розвиток бізнесу держава надає кошти у розмірі від 50 до 250 тис. грн, можна у підрозділах Львівського обласного центру зайнятості , на телеграм-каналі ЛОЦЗ @DCZ_Lviv , а також у телефонному режимі за номером 096 682 51 83. Онлайн-консультації надаються у Львівському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ. Деталі –  тут .