27.01.2023 | 19:03

На ринку праці Львівщини надзвичайним попитом користуються робітники з інструментом, у тому числі й електрогазозварники. Такі спеціалісти не лише зараз «на вагу золота», вони будуть затребувані у післявоєнний час під час відбудови країни. Про це красномовно свідчать факти: станом на 27 січня п. р. на «Єдиному порталі вакансій» (https://jobportal.dcz.gov.ua/) налічується майже 800 пропозицій роботи для електрогазозварників та зварників, а пропонований потенційним працівникам рівень заробітної плати сягає до 85 тис. грн.

«Великий плюс у тому, що у Львівському ЦПТО ДСЗ безробітні, котрі думають про перспективи працевлаштування, можуть здобути як фах електрозварника, так і інші актуальні на ринку праці професії», – зазначила директор Державного центру зайнятості Юлії Жовтяк під час зустрічі з колективом ЦПТО. Вона також наголосила, що 2023 рік буде роком професійного навчання, поділилася планами на майбутнє й окреслила основні новації, спрямовані на підготовку кадрового потенціалу за сприяння служби зайнятості.

До слова, у Львівському ЦПТО ДСЗ майбутніх асів зварювальної справи навчають на найсучасніших тренажерах Virtual Welding, наданих ЦПТО Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ Ukraine. Завдяки новітньому устаткуванню слухачі мають змогу виконувати віртуальне зварювання різноманітних деталей та досягти максимальної наближеності до реального процесу з’єднання металу. Триває вишкіл електрозварників шість місяців. Теоретичні знання слухачі здобувають на лекційних заняттях, а практичні навички роботи відточують у профільних навчальних закладах і підприємствах Львівщини.

Із часу заснування Львівського ЦПТО майже 350 безробітних здобули професію електрогазозварника та успішно знайшли роботу за новим фахом. Саме гарантоване працевлаштування після закінчення курсів і є основною перевагою навчання у центрах профтехосвіти служби зайнятості. Серед інших преференцій – опанування новітніх технологій та сучасного обладнання під час виробничої практики, можливість на практиці перейняти досвід роботи у висококласних майстрів зварювальної справи, у разі потреби – безкоштовне проживання у гуртожитку та компенсація витрат на проїзд. Для безробітних професійне навчання фінансується коштом Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Ознайомитися з графіком професійного навчання у Львівському центрі професійно-технічної освіти можна за посиланням –  https://bit.ly/3jKwGQP .