Перевага невеликих кондитерських у тому, що вони швидко підхоплюють нові тренди та пропонують солодощі з натуральних інгредієнтів. Ціни на таку випічку зазвичай вищі ніж у великих виробників, однак поціновувачі солоденького готові платити більше за ручну працю, корисні десерти та індивідуальне оформлення до свят.
Хай Оксана — кондитерка з Яворова, у якої хобі переросло у власний бізнес. Вже понад 20 років підприємниця успішно розвиває та вдосконалює свою вправність у кондитерській справі.
«Для мене випічка – це справжнє мистецтво зі створення десертів, короваїв та “кенді-барів. А найбільша моя кондитерська пристрасть – це торти, які я створюю за індивідуальними замовленням, втілюючи побажання клієнтів щодо дизайну та смаку», - розповідає пані Оксана.
Участь у програмі «Власна справа» проєкту «єРобота» дозволила жінці вивести бізнес на новий рівень. Грантові кошти Оксана Хай інвестувала у придбання професійного кондитерського обладнання, що дало можливість оптимізувати виробничі процеси, збільшити кількість та асортимент виробів. Продукція від Оксани Хай добре знана серед поціновувачів «солодкого». Кондитерка постійно навчається, стежить за новинками у компонентах, смаках та формах випічки. В недалекій перспективі відкриття омріяної кав'ярні-кондитерської, де власниця зможе передавати свою любов до кондитерського мистецтва усім, хто сюди завітає.
За державною програмою «Власна справа» представники малого та мікробізнесу, а також ті, хто хоче займатися підприємництвом, можуть отримати мікрогрант у розмірі від 50 до 250 тис. грн. Для цього потрібно розробити бізнес-план і надіслати заявку через портал «Дія»
За додатковою інформацією звертайтеся до підрозділів служби зайнятості