05.07.2021 | 11:41

Здавалося б, у куховарстві немає нічого складного, багато жінок роблять це для своїх родин щодня. Але, але, але... Приготування наїдків для родини – це одне, а страви на замовлення клієнтів у закладах громадського харчування – зовсім інше. Вони повинні бути не лише смачними, а й вишуканими, «з родзинкою» та естетичним оформленням.

Шлях до високої майстерності починається з малого: уміння нарізати овочі, бездоганно викласти гарнір, налити соус так, щоб не забризкати краї тарілки, із точного дотримання технології приготування їжі та багато іншого. І так крок за кроком, удосконалюючись, творячи справжні шедеври, що приносять задоволення споживачам, здобувається найважливіше – досвід.

От і герой нашого допису – Андрій Тимишин – вирішив розширити межі професійних знань і навичок шляхом стажування на посаді мангальщика у «Хінкальні» (м. Трускавець). Ця мережа міжнародних ресторанів пропонує відвідувачам справжні хіти грузинської кухні, серед яких: хінкалі, хачапурі, страви на мангалі. Їжа вирізняється використанням найрізноманітніших спецій та національними особливостями, оскільки кожна дрібка продукту може як підкреслити смак, так і остаточно його зіпсути.

Бажання навчатися та розвиватися допомогли Андрію успішно зарекомендувати себе працедавцю. І, як результат, – наказ про працевлаштування!

Смачно поїсти любить кожен, відтак умілий кухар, що знається на секретах приготування наїдків, ніколи не залишиться без роботи, позаяк майстри вишуканих страв, як ніхто інший, затребувані на ринку праці.

Олена Шевченко,

завідувач сектору профорієнтації відділу

надання соціальних послуг

Бориславської міської філії Львівського ОЦЗ