29.04.2020 | 10:59

Ось і настала довгоочікувана мить – завершення навчання! Дев’ять чарівних панянок зі Львова, Пустомитівщини, Миколаївщини та Жовківщини ще в жовтні торік почали освоювати усі секрети професії «кондитер» у ДНЗ «Львівське ВПУ харчових технологій». А днями мали чудову нагоду продемонструвати набуті вміння, знання, а ще – навики художника, почуття стилю, витончений смак, втілені у власноруч випеченій та оригінально оформленій здобі.

Заняття безробітні відвідували з неабиякою цікавістю, адже кожної хвилини чи на то лекції, чи під час практики дізнавалися чимало нового, корисного, пізнавального, що обов’язково знадобиться у трудовій діяльності.

На виробництві, де слухачки проходили практику, вони мали змогу вивчити асортимент, рецептуру та технологію виготовлення тортів, еклерів, інших кондитерських і хлібобулочних виробів, освоїти процес збивання кремів чи начинок, вивчити способи і прийоми оздоблення готових виробів крихтою, помадкою, марципаном, шоколадом, фруктами, горішками тощо.

Оголошення про карантинні обмеження завадило дорослим спудеям вчасно скласти іспит. Проте 27 квітня п. р. у дистанційному режимі вони все ж проілюстрували кваліфікаційній комісії здобуті під час вишколу навички та вміння. До цього моменту дівчата готувалися заздалегідь, адже перед ними було дві задачі: представити готовий виріб, тобто власну випічку, а також показати, наскільки добре вони засвоїли теоретичний матеріал.

Кваліфікаційна комісія вимогливо оцінювала рівень здобутих теоретичних знань майбутніх кондитерів, а випічку «екзаменувала» не менш прискіплива аудиторія – члени родини! Звісно, кожна випускниця з любов’ю та натхненням «чаклувала» над випускною роботою: одні пекли коржі, оздоблювали орнаментом чи феєричними квітами торти або тістечка, натомість інші старанно виминали дріжджове тісто, аби святкова бабка була не тільки духмяною, солодкою, пухкою, але й добре підросла та мала привабливий  вигляд.

Наталія Кінь,  заступник начальника відділу організації профнавчання  Львівського ОЦЗ