28.08.2021 | 10:36

Зі шкільних років Надя Нестор любила займатися конфітюрами, закрутками, чаклувати на кухні над консервацією ягід, овочів чи фруктів. Це їй вдавалося і виходило якнайкраще.

Коли закінчила школу, питання щодо продовження освіти вирішилося само собою: дівчина вступила до НУ «Львівська політехніка» на факультет харчових технологій, де здобула спеціальність «інженер-технолог».

Потім дев’ять літ поспіль вона працювала у військовій частині, де випікала хлібобулочні вироби. Спробувала вона й заробітчанського хліба, якийсь час працювала в Польщі, але залишати сім’ю без догляду надовго не захотіла, тому шукала роботу в м. Мостиська за сприяння районної служби зайнятості.

Коли дізналася про пілотний проєкт «Дозволь собі бути» з кар’єного консультування та психологічної підтримки жінок, котрі перебувають на обліку в службі зайнятості, вирішила взяти у ньому участь. Програма її не просто зацікавила, а надихнула, відкрила, так би мовити, друге дихання. Жінка з нетерпінням чекала на кожний свіжий вебінар, дослухалася до порад модераторів, сумлінно виконувала домашні завдання з кар’єрного консультування. Надя каже, що завдяки вебінарам вона розпізнала свої сильні сторони, переконалася, що вона впевнена у собі людина.

Разом зі спеціалістом служби зайнятості жінка скрупульозно проаналізовала професійний потенціал і дійшла висновку, що основний її талант – таки кулінарія. Якщо вона не працевлаштується у сферу громадського харчування, то її знання та досвід залишаться на старому рівні, а нова робота допоможе розвинути професійні знання та навички, дасть імпульс до свіжих здобутків. Так сталося, що саме у той час здійснювався добір претендентів на вакансію «кухар» до  фізичної особи-підприємця М. Ю. Чех. Охочих було багато, але після кваліфікаційного інтерв’ю працедавець віддав перевагу Н. Нестор. Успішно пройшовши професійний підбір, жінка стажується на посаді кухара з виготовлення напівфабрикатів. Керівник стажування зазначила, що у виборі вони не помилилися: Надія старанна, працьовита, акуратна, витривала, вона буде не тільки хорошим працівником, а й лідером команди. І під час навчання видно, наскільки важливо правильно розподілити обов’язки в колективі, адже хтось побоюється працювати з технікою, комусь не вдається змішувати інгредієнти, дехто повільно ліпить. Надя найкраще розтачує тісто, швидко готує заготовки, чітко дотримуючись технологічного процесу. Усі операції вона виконує з любов’ю та захопленням. Це відразу помітили співробітники. А вона каже, що просто «кайфує» від роботи, бо займається тим, що їй до снаги! «Проєкт «Дозволь собі бути» відкрив мені очі на багато речей. Тепер я успішна, щаслива, задоволена життям і роботою», – стверджує жінка.

Мостиська районна філія Львівського ОЦЗ