Останні кілька років в Україні розвинувся бізнес з вирощування та продажу мікрогріну. Ця сфера діяльності охоплює різні напрями: хтось пригощає молоденькими паростками відвідувачів ресторанів, інші продають набори для вирощування рослин у домашніх умовах. А є й магазини, які пропонують готову зелень для домашніх рецептів.
Саме таку нішу для ведення бізнесу обрав львівський й підприємець Богдан Матійчук, учасник урядової програми «Власна справа» проєкту «єРобота».
«Мікрозелень – це молоді рослини, вирощені на спеціальних підстилках. Мініатюрна зелень може бути будь-яка: шпинат, кресон, редиска, горошок, броколі та багато іншого. Вони мають виразний смак і високу харчову цінність, тому слугують чудовою добавкою до страв», – наголошує підприємець.
За його словами, щоби взяти участь в урядовій ініціативі, він спершу написав бізнес-план, успішно захистив його на комісії у Львівському ОЦЗ. Отримані у вигляді мікрогранту кошти у сумі 150 тисяч гривень використав на придбання гідропонної установки, холодильника, насіння та іншого необхідного для ведення бізнесу обладнання, а на створене місце праці прийняв майстра зеленого господарства.
Відео можна переглянути за посиланням
Знання та навички щодо вирощування та використання мікрогріну в сучасному харчовому виробництві ви можете отримати у Львівському ЦПТО ДСЗ . Початок навчання з 22.04.2024.
Реєстрація на курс відкрита!