06.05.2020 | 11:30

«Хліб – над всією їжею пан», – говорить народна мудрість. Щодня ми проходимо у супермаркетах чи магазинах повз стелажів з запашним, духмяним хлібом або булочками. Вдихаючи аромат свіжоспеченої здоби, перед очима вимальовується картина: від збору зерна на полі – до подачі хліба на стіл. І тоді замислюєшся, який це довготривалий процес, скільки праці та зусиль затрачено!

Підприємець Андрій Бабій, власник мініпекарні, як ніхто інший, знає ціну хлібу, а ще він стверджує, що у випікання кожного буханця виробник вкладає не тільки потрібні інгредієнти, час, силу, здоров’я, а й часточку душі.

З гірського села Явора Турківського району, де знаходиться пекарня, кожного ранку відправляються автівки, заповнені свіженьким хлібом у найвіддаленіші куточки краю, щоб жителі могли смакувати булочками зі всякими начинками, звичайним або бездріжджовим хлібом. «Його корисні властивості для шлунково-кишкового тракту давно доведені», – каже бізнесмен.

Відрадно й те, що успішний підприємець тісно співпрацює з Турківською районною філією Львівського ОЦЗ. Приміром, уже цьогоріч за скеруванням фахівців служби зайнятості на пекарню працевлаштовано шість осіб, у тому числі п’ять безробітних на новостворені робочі місця з наданням працедавцю компенсації зі сплати єдиного соціального внеску. До слова, попередньо кандидати проходили стажування на виробництві. За словами А. Бабія, такий вишкіл – виправдана справа, адже можна пригледітися до потенційного працівника, спостерігати за його роботою, оцінити важливі особисті якості, дисциплінованість, сумлінність. До того ж підприємець зумів заощадити власні кошти, оскільки щомісяця отримує компенсацію зі сплати єдиного внеску. «Наче б то не такі вже й великі гроші, але, якщо їх помножити на п’ять, а саме стільки осіб забезпечені новими робочими місцями, то за рік набігає чимала сума, а це – суттєва економія власних фінансових ресурсів», – додає пан Андрій.

Власник мініпекарні переконаний, що для успіху в бізнесі необхідно визначити чітку мету, бути наполегливим, рішучим, враховувати смаки клієнтів, їхні потреби у здоровій і корисній їжі, а ще – мати надійних партнерів, таких як служба зайнятості.

 

Галина Шуптар, провідний фахівець з питань зайнятості Турківської районної філії Львівського ОЦЗ