11.04.2019 | 18:02

На ринку праці курортного містечка Моршин найбільш затребуваними є спеціальності сфери громадського харчування. Тому сьогодні, 11.04.2019 року, у рамках Марафону актуальних професій посадовці міської філії Львівського обласного центру зайнятості разом з представниками міськради для учнівської молоді НВК «Середня загальноосвітня школа-ліцей» провели професіографічну екскурсію на ТзОВ «Аркадія Плюс».

Під час відвідин підприємства старша медична сестра з дієтичного харчування О. Королишин охоче розповіла школярам про діяльність оздоровчо-лікувального закладу та окреслила основні обов’язки офіціанта. Шеф-кухар відпочинкового комплексу М. Боднар детально ознайомила юних краян з нюансами її професії. Учасники переконалися, що праця повара – нелегка, але дуже потрібна та цікава, бо зі звичайних на перший погляд продуктів професіонал своєї справи може створити справжній шедевр кулінарної майстерності.

Про особливості роботи офіціантів і барменів нині дізналися юні мешканці Сколівщини, для котрих посадовці районної філії ЛОЦЗ організували та провели екскурсію у кафе «Гірка». Під час виїзної акції молодь отримала нагоду поспілкуватися з представниками цих професій та дізнатися, що відповідальність, уважність, добре розвинена пам’ять та культура поведінки – далеко не повний перелік особистісних характеристик, якими повинні володіти працівники сфери обслуговування. А ще чимало відомих і успішних нині бізнесменів починали свою кар’єру саме з барної стійки або прийому замовлень у клієнтів.

Посадовці Стрийського МРЦЗ ознайомили учнів 9-х класів ЗОШ № 7 із затребуваною на ринку праці професією «кухар». Як було наголошено, це смачне ремесло можна здобути на базі місцевого вищого професійного училища № 34, де є сучасна матеріально-технічна база, а навчання проводять кваліфіковані викладачі. Саме тут відбулася презентація роботи повара. Представник їдальні Катерина Дзерин підкреслила: «Справжній кухар повинен володіти неабиякою фантазією та винахідливістю, уміти створювати нові страви, придумувати цікаві рецепти та грамотно поєднуаи продукти». Важлива також фізична витривалість, адже доводиться цілий день стояти на ногах і більшу частину роботи виконувати вручну в умовах різких перепадів температур.

Отож, майбутні абітурієнти зробили висновок, що робота у сфері харчування цікава, творча, доволі перспективна і водночас потребує уважності, наполегливості та постійного самовдосконалення, адже світ рухається вперед.

Відділ інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості