11.04.2019 | 18:15

Сьогодні, 11 квітня 2019 року, посадовці Мостиської районної філії ЛОЦЗ презентували молоді професії сфери громадського харчування. Саме вони були, є і будуть актуальними, хоча зараз молодь, на жаль,  не вважає їх престижними.

Щоби переламати усталені стереотипи й доказати школярам, що без таких професіоналів як кухар і пекар нині не мислимий жодний ресторан, кафе, бар чи їдальня, старшокласників запросили на професіографічну екскурсію у піцерію «Палермо».

Представник закладу пані Галина, яка супроводжувала групу учнів, чітко та доступно окреслила специфіку роботи тих, хто щодня готує для відвідувачів салати, перекуси, перші та другі страви, випікає запашні булочки, тістечка чи хліб. Вона розповіла, що входить до обов’язків таких працівників, яким вимогам повинні відповідати потенційні куховари.

Зачудовано діти спостерігали за таїнством створення піци та її випіканням, дослухалися до інформації про те, скільки видів має ця італійська страва, які її основні інгредієнти.

Під час візиту хлопці та дівчата охоче спілкувалися з працівниками закладу, ставили запитання, обговорювали відповіді. А наостанку господарі «Палермо» почастували юних екскурсантів смачною піцою під назвою «Шкільна».

Мостиська районна філія Львівського ОЦЗ