Готельно-ресторанний бізнес невпинно розвивається, тому у цій сфері постійно потрібні працівники. Серед них чільне місце займає адміністратор.
До його обов'язків і функцій входить складання в програмі Excel анкетного меню, зустріч і розміщення гостей, розрахунок із споживачами, подача екзотичних коктейлів, правила подавання червоного вина.
Як свідчить ресторатори, адміністратор – це важлива персона у їхній команді. За відсутності менеджера вона відповідає за життєдіяльність закладу. Це – лідер думок, людина, яка повинна об'єднати колектив і повести за собою. А ще це клієнтоорієнтований працівник, котрий дбає про гостей, прагне, щоб відвідувач ще не раз прийшов у заклад, повертався до нього знову і запрошував сюди своїх друзів та близьких.
Оскільки кількість ресторанів, барів і кафе збільшується, зростають й можливості знайти роботу адміністратором з гідною заробітною платою та соціальним пакетом.